İçeriğe geç

Mesafeli Satışlarda Cayma Hakkı Süresi Ne Kadardır

Mesafeli satış cayma hakkı kaç gün?

Mesafeli alışverişlerde cayma hakkı ne zaman ve nasıl kullanılmalıdır? Telefonla cayma hakkı kullanılabilir mi? Tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeden ve ceza ödemeden mesafeli sözleşmeden cayma hakkına sahiptir.

Sözleşme kaç gün içinde iptal edilir?

CAYMA HAKKI VE SÖZLEŞMENİN FESİH VEYA FESHİ TÜKETİCİ, Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nin 6. ve 15. maddeleri hükümleri saklı kalmak üzere, on dört (14) gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin mesafeli sözleşmeden cayma hakkına sahiptir.

14 gün içinde cayma hakkı kalktı mı?

E-ticaret kapsamındaki mesafeli satış sözleşmelerinde cayma hakkının 14 güne uzatılması 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

Kapıdan satış sözleşmesi nasıl iptal edilir?

Tüketiciler, 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Bu süre içerisinde tüketiciden, sözleşme konusu mal veya hizmet karşılığında herhangi bir ad altında herhangi bir ödeme yapması veya tüketicinin borcunu ispat eden herhangi bir belge sunması istenemez.

Cayma hakkı süresi kaç gün?

Tüketicinin bunlar dışında tahsil ettiği diğer ücretler, tüketicinin anapara ve tahakkuk eden faizi alacaklıya geri ödediği tarihten itibaren yedi gün içinde tüketiciye iade edilir. Tüketicilere ilk defa tüketici kredi sözleşmeleri için 14 gün içinde cayma hakkı tanınır.

Hangi durumlarda cayma bedeli ödenmez?

İnternet hızının düşük olması gibi sebeplerden dolayı internetin beklenen verimi sağlamadığı durumlarda Tüketiciyi Koruma Kanunu uyarınca iptal bedeli ödemeden aboneliklerinizi iptal ettirebilirsiniz.

İmzalanan sözleşme iptal edilebilir mi?

Sözleşmenin feshi, yalnızca ifası devam eden sözleşmeler (hizmet sözleşmesi, kira sözleşmesi, vekalet sözleşmesi, depolama sözleşmesi vb.) için mümkündür. Sözleşmeden dönme, derhal ve düzenli ifası gereken sözleşmelerde ve ifasına henüz başlanmamışsa ifası devam eden sözleşmelerde kullanılabilen bir fesih sebebidir.

Cayma hakkı hangi tür satışlarda vardır?

Tüketiciler, mesafeli alışverişlerde (örneğin internet, telefon) 14 gün, kapıda ödemeli alışverişlerde 14 gün, taksitli alışverişlerde ise 7 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve ceza ödemeksizin cayma hakkına sahiptir.

Sözleşme tek taraflı fesh edilirse ne olur?

İş ilişkisi tek taraflı olarak sona erdirilirse, çalışan genellikle kıdem tazminatına hak kazanmaz. Çalışanın iş sözleşmesini haklı bir sebeple feshetmesi durumunda bu kuralın bir istisnası vardır. Bu bağlamda, çalışan iş ilişkisini meşru bir sebeple sona erdirirse kıdem tazminatına hak kazanır.

Yasal iade süresi kaç gündür?

1. 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği uyarınca, Alıcı, satın aldığı ürünü teslim tarihinden itibaren 14 (on dört) gün içinde hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin cayma hakkını kullanarak iade edebilir.

Mesafeli satış sözleşmesi nedir?

Tüketici sözleşmelerinden biri olan mesafeli sözleşme, tüketici ile satıcı/sağlayıcı arasında eş zamanlı fiziksel varlık olmaksızın, uzaktan iletişim araçları kullanılarak yapılan bir sözleşmedir.

14 gün cayma süresi nasıl hesaplanır?

İade süresi (cayma hakkı) kaç gündür? Alıcı; mal satışına ilişkin mesafeli sözleşmelerde, müşteri, malı teslim aldığı tarihten itibaren on dört gün içerisinde hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin malı reddederek sözleşmeden cayma hakkına sahiptir.

Mesafeli satış sözleşmesi cayma hakkı nasıl kullanılır?

Mesafeli sözleşmelerde tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve sözleşmesel ceza ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. On dört günlük süre, mal teslimine ilişkin sözleşmelerde malın teslim alındığı gün, hizmet sunumuna ilişkin sözleşmelerde ise sözleşmenin kurulduğu gün başlar.

Satış sözleşmesi nasıl feshedilir?

Taraflar sözleşmeyi noter huzurunda usulüne uygun bir şekilde feshedeceklerdir. Sözleşmeyi feshetmenin bir diğer yolu da, taraflardan birinin Borçlar Kanunu’nun 106. maddesi uyarınca yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde diğer tarafa fesih bildirimi gönderilmesidir.

İade kabul etmeyen satıcı nereye şikayet edilir?

Başvurular, tüketicinin yerleşim yerinin bulunduğu veya tüketici işleminin yapıldığı yerdeki tüketici hakem heyetine yapılabilir.

14 gün içinde cayma hakkı nasıl kullanılır?

Aynı şekilde satıcı da ödediğiniz bedeli 14 gün içinde iade etmelidir. Satıcıya cayma hakkınızı bildirirseniz ürünü on dört gün içinde iade etmelisiniz. Aynı şekilde satıcı da ödediğiniz bedeli 14 gün içinde iade etmelidir.

Online eğitimde cayma hakkı var mı?

Cayma hakkının kullanılması halinde Şirket, Müşteriye ödenen tutarı gecikmeksizin ve herhangi bir kesinti yapmaksızın iade edecektir. Ancak Müşterinin çevrimiçi eğitim hizmetinden yararlanmaya başlaması halinde Müşteri cayma hakkını kullanamayacaktır.

Cayma hakkı hangi tür satışlarda vardır?

Tüketiciler, mesafeli alışverişlerde (örneğin internet, telefon) 14 gün, kapıda ödemeli alışverişlerde 14 gün, taksitli alışverişlerde ise 7 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve ceza ödemeksizin cayma hakkına sahiptir.

14 günden sonra iade olur mu?

İade süresi (cayma hakkı) kaç gündür? Alıcı; mal satışına ilişkin mesafeli sözleşmelerde, müşteri, malı teslim aldığı tarihten itibaren on dört gün içerisinde hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin malı reddederek sözleşmeden cayma hakkına sahiptir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Genç Escort