Denizli Bekilli ne zaman ilçe oldu?
1910 yılında Bucak ismiyle uzun süre Çal ilçesine bağlı kalmış, 1987 yılında çıkarılan 3392 sayılı kanunla ilçe statüsü kazanmıştır. İlçemiz Ege Bölgesi’nin İç Ege bölümünde, Denizli ilinin kuzeyinde, Denizli’ye 86 km, Uşak iline ise 83 km uzaklıkta bulunmaktadır.
Denizli Beyağaç nüfusu ne kadar?
Beyağaç Denizli’nin bir ilçesidir. Beyağaç, merkez nüfus: 2.
Beyağaç hangi ile bağlıdır?
KaymakamlarDenizli İl Valileri ve Kaymakam Vekilleriİl-Kaymakam-KaymakamBeyağaç69 Ekim 2023Bozkurt4Buldan3Ağustos
Bekilli ismi nereden gelir?
Bekilli isminin “Bey Vilayeti” veya “Bekçe Vilayeti” anlamına gelmesi daha uygun görünüyor. Osmanlı Türkçesinde Bey kelimesi Bek olarak yazılır. Bölgeyi yöneten beyler her zaman Bekilli’de ikamet etmişlerdir. Bu nedenle Bekili, yani Bek ili (Bekili) olarak adlandırılmış ve zamanla Bekilli olmuştur.
Denizli hangi ilden ayrıldı?
1883 yılında Sarayköy, Buldan ve Tavas kazalarının katılmasıyla sancak haline gelen Denizli, 1884 yılında Çal ve Acıpayam kazalarının katılmasıyla Aydın’a bağlı bir valilik haline gelmiş, 1923 yılında kuruluşuyla Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ili olmuştur.
Denizli nerenin ilçesiydi?
O dönemde Denizli, mülki taksimatta Aydın Livasına bağlı bir kaza merkeziydi. 1883’te Sarayköy, Buldan ve Tavas kazalarının, 1884’te Çal ve 1888’de Acıpayam kazalarının bağlanmasıyla Denizli “sancak” oldu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasıyla Aydın’a bağlı bir il oldu.
Denizli Beyağaç arası kaç kilometre?
Beyağaç ilçesi, il merkezine 94 km uzaklıkta olup ilin güneyinde yer almaktadır.
Beyağaç Kaymakamı kimdir?
Kaymakamımız Ünsal Emre ÇİTÇİ, Yozgat ilinin Sorgun ilçesinde doğdu. 12 Temmuz’da Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu.
Denizli’nin en büyük ilçesi hangisidir?
Acıpayam, Denizli ilinin bir ilçesidir. TUİK verilerine göre ilçenin nüfusu 31 Aralık 2021 itibarıyla 55’tir.
Denizli’nin kaç köyü var?
Denizli’nin 19 ilçesi, bu ilçelerin içinde 68 belde ve 361 köyü vardı. 6360 sayılı Büyükşehir Yasası ile belde ve köyler mahalleye dönüştürüldü. Günümüzde 19 ilçe ve 624 mahalle bulunmaktadır.
Tavas nerenin ilçesidir?
Tavas, Denizli ilinin bir ilçesidir. Tavas ilçesi, adını 40 km uzaklıktaki Kale ilçesinin eski adı olan Davaz’dan alır. Kale ilçesinin antik çağlardaki adı “Tabae” idi. Aslında Tavas adı, Tabea’nın bir varyasyonudur.
Denizliyi kim fethetti?
1071 yılından sonra Denizli ve çevresi Kutalmışoğlu Süleyman Bey’in beyleri tarafından fethedildi.
Bekilli neyi meşhur?
Bekilli, Denizli’nin bir ilçesidir. Üzümleri, şarabı ve pekmeziyle ünlüdür. Her yıl bir şarap festivali düzenlenir.
Bekilli nasıl bir yerdir?
Bekilli arazisi ve köyleri engebeli bir yapıya sahiptir. İlçemizin tarım arazisi bölümü Çoğaşlı, Yeşiloba ve Kutlubey ilçeleri arasında kalan “Medele Ovası”dır. Bekilli’ye 5 km. uzaklıkta Büyük Menderes Nehri güneyden akmaktadır.
Denizli Merkezefendi ne zaman ilçe oldu?
Merkezefendi, Denizli ilinin bir ilçesidir. 12 Kasım 2012’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen 6360 sayılı Kanun ile ilçe olmuştur.
Denizli Kale ne zaman ilçe oldu?
İlçemiz Kale Davaz (Kale-Tavas) olarak da anılır çünkü eski yerleşim yeri doğal bir kaledir. Kale ilçesi 29. derece Doğu Meridyeni ile 37. derece Kuzey Paraleli arasında yer almaktadır. Kale, Tavas ilçesinin bir alt ilçesi iken 1959 yılında ilçe olmuştur.
Denizli Tavas ne zaman ilçe oldu?
Tavas, tarihin en eski ve en önemli yerleşim yerlerinden biridir.
Bekilli’nin kaç köyü var?
İdari yapı: Bekilli’ye bağlı 15 ilçe bulunmaktadır.