Revani tatlısının kabarması için ne yapmalı?
Revani tarifi için pişirme önerisi: Revani’nin daha iyi kabarması için fırını önceden ısıtmak önemlidir.
Tatlının kabarması için ne yapmalı?
Kabarık kekler için yumurta sarılarını ve yumurta beyazlarını ayrı ayrı çırpın. Yumurta beyazlarını ve yumurta sarılarını ayrı kaselerde birbiri ardına çırpın. Kekin mükemmel şekilde kabarmasını sağlamak için yumurta sarıları yumurta beyazlarıyla ve yumurta beyazları da yumurta sarılarıyla karışmamalıdır.
Revani’de süt mü yoğurt mu?
Revani tatlısının orijinal tarifinden yola çıkarak bu tatlı kekin yapımında yoğurt kullanıldığı söylenebilir.
Revani yaparken fırın önceden ısıtılır mı?
İrmik, un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıp yağlanmış kare fırın tepsisine dökelim. Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirelim. Fırından yeni çıkmış sıcak kekin üzerine oda sıcaklığındaki şerbeti azar azar dökelim ki iyice çeksin. Tatlımız bir gün dinlendirilirse daha da güzel olacaktır. Üzerini süsleyerek servis edelim.
Revani tatlısı fanlı mı pişer fansız mı?
Eğer konveksiyonda yazmazsam konveksiyonda pişecektir 💚 Fırını 5 dakika önceden ısıtmanız yeterli.
Revani hamuru neden kabarmaz?
Şurubunuz soğurken hamurunu hazırlayacağız. Leziz bir Revani için tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı. Aksi takdirde hamurunuz kabarmaz.
Şerbetli tatlıların üstü kapatılır mı?
Şerbeti döktükten sonra, tatlıyı demlendirmek ve şerbeti iyice emmesini sağlamak için tepsiyi kısmen kapatabilirsiniz. Bu noktada, baklava tepsisini temiz bir bez veya örtüyle örtebilir ve fırında, kilerde veya ısıdan ve ışıktan uzak temiz bir rafta saklayabilirsiniz.
Revani şerbeti soğuk mu dökülür sıcak mı?
Şerbeti dökerken kekin sıcak, şerbetin ise soğuk olması gerekiyor.
Hamurun çabuk kabarması için ne yapılır?
Pişirmeden önce hamuru bir kez mayalanmaya bırakın. Hamuru daha hızlı mayalanması için ılık ve nemli bir yere koyun. Çoğunlukla su ve undan oluşan yağsız hamurun, süt ürünleri, yumurta, tuz ve yağ içeren hamurdan daha hızlı mayalanacağını unutmayın.
Revani şerbeti az gelirse ne yapmalıyız?
Eğer şerbet olmasa bile tatlı kuru ise, şerbetin yeterli olmadığı anlamına gelir. Bu durumda biraz daha şerbet yapıp tatlıya sıcak olarak döküp dinlendirebilirsiniz.
Revaniyeye süt koyulur mu?
Sütlü revani tarifi için malzemeler (çok kolay): 3 adet yumurta. 1 çay bardağı toz şeker. 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml) 1 çay bardağı süt (125 ml)14 Haziran 2017
Revani neden söner?
Revani fırına konulduktan sonra açılmaması gereken bir tatlıdır. Kapağı açıldığında içindeki hava dışarı çıkar ve tekrar kabarmaz.
Revani tatlısı nasıl kabarır?
Yumurta oda sıcaklığında ve şekerle iyice köpürtülmüşse kek daha iyi kabarır. Malzemeleri eklerken hamurda kabarcık oluşmaması ve kabarırken pürüzsüz bir şekil alması için yavaşça karıştırın. Fırın önceden ısıtılmışsa kekiniz kolayca kabarır.
Revani’nin piştiğini nasıl anlarız?
Süt, irmik, yağ, haşhaş tohumu, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip her şeyi iyice karıştırıp yağlanmış dikdörtgen fırın tepsisine döküyoruz. 170 derecede 30 dakika pişiriyoruz. İçine bir kürdan batırarak pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.
Revani’nin altı kızarır mı?
Fırın tepsisini yağlayıp üzerine biraz un serpin (fırın tepsisinde pişireceğiniz hamurun tabanını unlarsanız altı daha iyi kızarır ve hamur kalmaz). Karışımı fırın tepsisine döküp 190 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Revani şerbeti sıcak mı dökülür soğuk mu?
Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın. Kek hamurunu yağlanmış fırın kabına dökün. 170 derece fırında, yüzeyi kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Sıcak kek dilimlenir ve soğutulmuş şurup sıcak kekin üzerine dökülür.
Revani şerbeti az gelirse ne yapmalı?
Eğer şerbet olmasa bile tatlı kuru ise, şerbetin yeterli olmadığı anlamına gelir. Bu durumda biraz daha şerbet yapıp tatlıya sıcak olarak döküp dinlendirebilirsiniz.
Revani neden söner?
Revani de pişirildikten sonra açılmaması gereken bir tatlıdır. Kapağı açıldığında içindeki hava kaçar ve tekrar kabarmaz.
Revani üstüne krem şanti sürülür mü?
İlk sıcaklığına ulaşan kekin üzerine soğumuş şerbeti eşit bir şekilde dökün. 1 saat buzdolabında bekletin. Revani üzerine çırpılmış kremayı eşit bir şekilde yayın ve çırpılmış krema Revani hazır. Üzerine Hindistan cevizi rendesi serpin.